Sieraden & Horloges

Citizen

Over Citizen

In 1924 werden de eerste Citizen horloges met behulp van een nieuwe technologievorm gemaakt. Deze horloges zijn niet te vergelijken met de horloges van tegenwoordig maar toen was er al sprake van een ambachtelijk proces van uurwerken vervaardigen in combinatie met het  gebruik van geavanceerde technologie waarbij de mens ‘Citizen’ (burger) altijd centraal staat.

In 1930 werd de Citizen Watch Company opgericht en was onmiddellijk een succes. Dit kwam deels doordat de oprichters betere en mooiere horloges zo snel mogelijk op de markt wisten te brengen, vaak in tegenstelling tot veel bedrijven die afwachtend waren wat betreft nieuwe technologie om hun huidige markt niet te kwetsen. De Citizen Watch Company telt nu meer dan drieduizend medewerkers over de hele wereld en is gevestigd in Japan.

Citizen horloges zijn wereldwijd bekend om de vooruitstrevende technologie die in de uurwerken worden toegepast. Enkele van de –
eerste ter wereld – toepassingen van Citizen zijn het analoge quartz
horloge, het ultraplatte LCD horloge, het eerste duikhorloge met elektronische dieptemeter en het eerste horloge dat via satellieten altijd precies op de juiste tijd loopt, de radio controlled horloges.